Uczta rybna to kolejna biesiada w ramach „Czwartkowych spotkań ze smakiem”, organizowanych przez restaurację Ostromecka w każdy pierwszy czwartek miesiąca o godz. 18. Po daniach myśliwskich przyszedł czas na ryby – chlubę kuchni staropolskiej. O tym, jak przyrządzano ją w XVII wieku, ucztujący dowiedzą się z receptur kuchmistrza Lubomirskich. „Cykl spotkań ze smakami kuchni staropolskiej” skierowany jest do osób, którym zależy na odrodzeniu się prawdziwie polskiej kuchni z jej tradycyjnymi smakami. Podczas uczt serwowane są również dania kuchni nowoczesnej inspirowane staropolskimi recepturami. Będzie też możliwość nabycia na wynos win i specjałów z ryb. Udział w uczcie należy poprzedzić rezerwacją pod numerem tel. 602797026 lub (52) 3817618. Więcej na stronie www.ostromecka.com.pl. Kolejne spotkanie - „Śniadanie Wielkanocne na Kujawach” – odbędzie się 5 kwietnia 2012. W tym dniu będzie też można odebrać wędliny zamówione na Święta.