Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna zaprasza pracowników branży gastronomicznej, turystycznej oraz rolników do udziału w dwóch ostatnich edycjach bezpłatnych szkoleń w ramach projektu „Akademia kucharza regionu”.
Cel projektu to zwiększanie świadomości pracowników branży turystycznej i gastronomicznej na temat wartości produktów regionalnych. Jego efektem ma być częstsze uwzględnianie specyfiki kuchni regionalnej w ofercie firm sektora turystycznego.
Tematy szkoleń to:
1) biała gęś kołudzka z województwa kujawsko – pomorskiego jako "królowa polskich gęsi" ,
2) sól ciechocińska,
3) turystyka kulinarna w województwie kujawsko–pomorskim,
4) miody i woda mineralna z województwa,
5) promowanie kultury regionu kujawsko–pomorskiego,
6) nowoczesny marketing we wspieraniu promocji i sprzedaży.
Terminy zapisów na dwa ostatnie szkolenia to 4 lutego i 16 lutego. Więcej informacji na stronie internetowej projektu http://www.akademiakucharza.pl/
Budżet projektu w całości finansowanego przez Urząd Marszałkowski w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki to 1,4 miliona złotych.
Oprac. na podst. informacji Urzędu Marszałkowskiego.